Duchovní život, knihy, názory, komentáře, úvahy, zprávy

Zemřel P. Miloš Raban, ředitel Mezinárodního duchovního centra v Hejnicích

07.01.2011 11:33

V pátek 7. ledna 2011 zemřel v časných ranních hodinách R.D.Doc.PhDr.Ing. Miloš Raban Th.D., farář v Raspenavě a ředitel Mezinárodního centra duchovní obnovy v Hejnicích. Zemřel krátce po oslavách desetiletého výročí otevření MCDO, které se konaly v Hejnicích dne  5.ledna a během nichž Mons. Jan Baxant  celebroval v bazilice Navštívení Panny Marie mši svatou. Ve své promluvě označil Hejnice jako posvátné místo s výjimečným duchem a kouzelnou atmosférou.
Během deseti let se tu uskutečnila řada akcí: duchovní cvičení, pobyty bohoslovců, kněží, řeholníků, zasvěcených osob, zasedání ČBK, konference, kongresy, univerzitní a akademická shromáždění, formační a školící kurzy, semináře a soustředění. Jejich účastníci jsou nejen z České republiky, ale i z Evropy a mimoevropských zemí.
P. Miloš Raban se z důvodů dlouhodobé hospitalizace těchto oslav již nezúčastnil. Narodil se 20. června 1948 v Kryštofově údolí, po emigraci a studiích v Německu a v Itálii byl v Římě  9. listopadu 1985 vysvěcen na kněze.  Do Československa se vrátil roku 1990, biskup J. Koukl ho jmenoval administrátorem v Raspenavě a pověřil vybudováním Centra duchovní obnovy v ruinách bývalého františkánského kláštera v Hejnicích. Centrum duchovní obnovy bylo otevřeno 1. ledna 2011, M. Raban se stal jeho ředitelem. Věnoval se také pedagogické činnosti, byl jmenovám biskupským vikářem pro záležitosti církevního školství a vzdělávání.

R.I.P.

https://tetivova.webnode.cz/album/setkani-pastoracnich-asistentu-katechetu-a-aktivnich-laiku-v-hejnicich/#p6050081-jpg

https://www.signaly.cz/fotky/31831


Další podrobnosti na www.dltm.cz
    (kt)

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode